Ara

Bugün Geleneksel 3.Kariyer Günleri-Meslek Tanıtım Etkinliğine Doktor Seyfullah KARADOĞAN katılım sağladı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi - Bilen Oturur Etkinliği

"Bilen Oturur" etkinliğimizi 9,10, 11 ve 12.  sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz öncülüğünde gerçekleştirdik.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, "Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı" sloganıyla başlattığı yeni dönemde sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni açıklamıştı.

“Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları” ile öğrencilerimizin kelime haznelerini, kavram bilgilerini geliştirmek, dil öğrenme becerilerini güçlendirmek ve kitap okuma alışkanlıkları kazanmalarına katkıda bulunmayı amaçlanmaktadır. Aynı zamanda da öğrencilerimizin, Türk dilini etkili kullanmalarını sağlama, düşünce dünyalarını geliştirme, daha çok duyan, düşünen, anlayan ve üreten insanlar olarak yetiştirilmelerini sağlama hedeflenmektedir.

Bu bağlamda "Sözlük Özgürlüktür " sloganıyla projeyi hayata geçirmek için ortaöğretim öğrencilerimize yönelik uygulamaların ilki olan "Bilen Oturur" etkinliğimizi Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı eserinden seçtiğimiz sözcüklerle eş anlamlı sözcük çalışmasını 9,10, 11 ve 12.  sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz öncülüğünde gerçekleştirdik.

Ara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının organizasyonu kapsamında  1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış Gazi Sabri Yıldırım gençlerle bir araya geldi.

Ekm

Muş Alparslan Üniversitesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "İstikbâl, İstiklâl, Milli Birlik ve Beraberlik, Vatan Sevgisi, Yurt Savunması" konulu konferans konuşması Muş Alparslan Üviversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa ALİCAN, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Enver KIVANÇ ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Metin AKSU' nun katılımlarıyla gerçekleşti. Düzenlenen konferans ve resim sergisine bizde okulumuz adına Okul Müdürü Nesim Aytepe , öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile katılım sağladık.

Ekm

Cumhuriyetin 100.yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Milli Eğitim müdür yardımcısı Metin AKSU ile birlikte Şehit Çetin USLU’nun ailesi ziyaret edildi. Ziyaret esnasında öğrencimiz Yusuf BİNGÖL Yasin-i Şerif okudu.

Ekm

Mavi Marmara Katılımcısı olan Avukat Gülden Sönmez Filistin halkının 1947’den beri neler yaşadığı , savaş kurallarının hukuken nasıl olması gerektiği , 2010 yılı Mavi Marmara yolculuğunu ve birçok tecrübelerini Genç Eyyubiler ile paylaştı. Öğrencilerin soruları ve yorumları interaktif bir etkinlik olarak yapılan sunum ile öğrencilerimizde sosyal sorumluluk bilinci ve ümmet bilinci gelişiminde önemli adımlar atılmış oldu.

Ekm

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Bölümü “Eğitim ve Önemi" konulu seminer verdi.

Eyl

Muş Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi  idarecileri , öğretmenleri ve  İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Metin AKSU katılımıyla 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Eyl

Okulumuzda yeni eğitim öğretim yılında “Okul Temelli Mesleki Gelişim” kapsamında seminer verildi.

Ağu

Amacımız öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebî ve mesleki gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak.

Okul tanıtım afişi

Hazırlama ve sunma aşamaları yoğun bir çalışma gerektiren şiir dinletisi etkinliğimizde katılım gösteren öğrencilerimize okul idaremiz tarafından yemek etkinliği düzenlendi.

Okul rehberlik öğretmenimiz Selin ŞEN tarafından öğretmenlerimize ğğrenciyi tanıma teknikleri (Anket, görüşme, gözlem, problem tarama listesi, sosyogram vb.) konulu sunum yapılmıştır.Bu teknikler sayesinde öğretmenler; öğrencilerin özelliklerini daha iyi tanıyabilmekte ve öğrencilere ona göre bireysel ve akademik yardımda bulunabilmektedir.  Öğrencilerin okul çalışmalarındaki gelişmelerini ve gelişmeler ile ilgili durumlarını daha iyi görülebilmektedir. Öğrencileri tanımak, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin başarısını geniş ölçüde etkilemektedir. Öğrencilerin tanınması, onların ilgi ve ihtiyaçlarına uygun programlar hazırlanması ve problemlerine uygun çözüm yollarının bulunması yapılan bu tekniklerin önemini arttırmaktadır.

Okulumuz öğrencileri ülkemizde yaşanan deprem felaketine de dikkat çekmek üzere bölgede yapılan iyilik faaliyetlerini tiyatro oyununda sergilemislerdir.

Bugun aramıza katılan konuğumuz

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu’ya , bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan velilerimize ,izleyicilerimizi şiirin büyülü dünyasına yolculuğa çıkaran ve keyifli bir etkinlik sahneleyen tüm öğrencilerimize, haftalardır yoğun bir emekle bu programa hazırlanmalarını sağlayan öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.