MUŞ / MERKEZ - Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

"Vatan ve Kahramanlık" buluşmaları kapsamında 18.04.2024 tarihinde okulumuza bir gazi ve bir şehit yakınını öğrencilerle buluşturuldu.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayında Divanü Lügati't-Türk’ün önemi ve zenginlikleri üzerine deneme yazma yarışması yapıldı. Muş genelinde

bulunan resmî ve özel tüm liselerin katıldığı bu yarışmada 10/D sınıfı öğrencimiz Kahraman Balkaya 1. oldu.

Mrt

2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokuluna öğrenci alımı için akademik sınav duyurusu

Mrt

Bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla okulumuzda program düzenlendi.

Konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiir dinletisi, video gösterimi, tiyatro ve oratoryo gösterisi ile program sona erdi.

Mrt

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı dönem ortası akademik danışma kurulu toplantimiz, Toplantı kurul üyelerimiz üniversite öğretim üyesi Ahmet Savcı , İzzet Gulacar, Tecelli Karasu, Ahmet Hoca, Gençlik spor il müdürlüğünden  üyemiz Ramazan Konak müftülükten üyemiz Muhammed Geçer hocalarımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Sivil Savunma Kulübü aracılığıyla 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla okulumuzda  Deprem Tatbikatı yapıldı. Siren sesi ile birlikte Çök Kapan Tutun hareketi yapılarak ardından binanın tahliyesi prova edildi.

Ock

Muş Valisi Sayın Avni Çakır, okulumuzu ziyaret etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ile birlikte, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle bir araya geldi, bir süre sohbet etti,derslerinde başarılar diledi.

Daha sonra öğretmenlerimizle tanışarak iyi dileklerde bulundu.

Ock

Bu proje, örgün egitime devam eden ve ayn zamanda hafizlik yapmak isteyen ögrencilerin, hafızlık egitimi ile hafızlık sonrasi egitim ögretim süreclerinin etkin, verimli ve sistematik bir

sekilde gerçeklestirilmesini, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelisimlerinin

desteklenmesi amacıyla Kahramanmaraş 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Okul Müdürü Memduh KAYIKLIK ve Malatya Yeşilyurt Türkiye Odalar Borsalar Birliği Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokul Müdürü Feyzullah ACAR değerlendirmede bulunmak , tecrübelerini paylaşmak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce görevlendirilip okulumuza ziyarette bulunmuşlardır.

Ara

İl Geneli Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma yarışmasında okulumuz 10-C sınıfı öğrencisi Yusuf ARSLAN BİRİNCİ olmuştur. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayında Divanü Lügati't-Türk’ün önemi ve zenginlikleri üzerine deneme yazma yarışması yapılacak. Muş genelinde

bulunan resmi ve özel tüm liselerde hazırlık okuyan 9, 10, 11 ve 12. sınıflara devam eden öğrencileri

kapsamaktadır. Türkçeyi doğru kullanma, yazılı anlatım yoluyla öğrencilerin düşünceleriyle beraber

ifade yeteneklerini geliştirme amaçlanıyor.

Ara

Bugün Geleneksel 3.Kariyer Günleri-Meslek Tanıtım Etkinliğine Doktor Seyfullah KARADOĞAN katılım sağladı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi - Bilen Oturur Etkinliği

"Bilen Oturur" etkinliğimizi 9,10, 11 ve 12.  sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz öncülüğünde gerçekleştirdik.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, "Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı" sloganıyla başlattığı yeni dönemde sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni açıklamıştı.

“Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları” ile öğrencilerimizin kelime haznelerini, kavram bilgilerini geliştirmek, dil öğrenme becerilerini güçlendirmek ve kitap okuma alışkanlıkları kazanmalarına katkıda bulunmayı amaçlanmaktadır. Aynı zamanda da öğrencilerimizin, Türk dilini etkili kullanmalarını sağlama, düşünce dünyalarını geliştirme, daha çok duyan, düşünen, anlayan ve üreten insanlar olarak yetiştirilmelerini sağlama hedeflenmektedir.

Bu bağlamda "Sözlük Özgürlüktür " sloganıyla projeyi hayata geçirmek için ortaöğretim öğrencilerimize yönelik uygulamaların ilki olan "Bilen Oturur" etkinliğimizi Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı eserinden seçtiğimiz sözcüklerle eş anlamlı sözcük çalışmasını 9,10, 11 ve 12.  sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz öncülüğünde gerçekleştirdik.

Ara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının organizasyonu kapsamında  1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış Gazi Sabri Yıldırım gençlerle bir araya geldi.