LGS hazırlık sürecinde bulunan  Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri  motivasyon ve hedef belirleme amacıyla okulumuza misafir oldular. Bu gezi sayesinde Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi (okulumuz) hakkında bilgi sahibi oldular.

Okulumuzun bahçesine öğrencilerin teneffuslerini daha iyi geçirebilmeleri için kamelya bank abdest alabilmeleri ve su icebilmeleri için çeşme yapılmıştır. Oturabilmeleri için çimlik alanlar da oluşturulmuştur.

Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Yarışması  Muş Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Lisesi Koordinatörülüğünde yapılmıştır.  Yarışmalarda derece yapan ve yarışmalara katılım sağlayarak emek veren tüm öğrencilerimizi tebrik ederek yarışmaların organizesi ve düzenlenmesinde emeği geçen başta okul müdürümüz Nesim AYTEPE  , müdür yardımcılarımız ve meslek dersleri  öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Türkiye ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel ve teknolojik olayların, buluş ve gelişmelerin okul panolarında sergilenmesi sağlanmıştır.

Nis

Okulumuz pansiyonunda kalan ogrencilerimizle farklı camilerde sabah namazı eda edilmistir

Nis

Okulumuzda akademik rehberlik kapsamında üniversite gezileri, kariyer buluşmaları, mesleğimde Bir Gün programları yüz yüze, online, sanal şekillerde gerçekleştirilmiştir. Öğrencilik hayatlarındayken iş yaşamına ,geleceğe ve hedeflerini belirlemeye yardımcı olmak, üniversite sınavına hazırlık sürecinde motivasyon artırmak ve meslek seçimine katkı sağlaması amacıyla yaptığımız bu etlinlikte emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda tüm öğretmenlerimizin katılımıyla düzenlenen toplantıda Akademik başarıyı artırma çalışmaları; LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), etkili rehberlik ve kariyer planlama, Akademik Destek Programı (ADEP), Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli konularında yıl boyunca yapılacak çalışmalar planlanlanmis ve karara bağlanmıştır. Toplantı esnasında okul rehberlik öğretmenimiz gerekli bilgilendirmeleri yapmıştır. Branş öğretmenlerimiz kendi alanlarinda başarıyı artirabilecek önerilerde bulunmuşlardır. Okulumuzda düzenli olarak deneme sınavları yapılmakta olup öğrencilere ve velilere geri dönüş sağlanıp eksiklikler tespit edilip telafi edilmektedir. Bütün öğretmenlerimiz bu hususlarda koordineli calışmaktadır.

Okulumuz öğrencileri Ramazan ayı çerçevesinde teravih namazlarını düzenli olarak ifa ediyorlar.

Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini tamamlaması açısından da faydalı olduğunu düşündüğümüz , Ramazan ayı ile birlikte okulumuzda geleneksel hale gelen mukabele , meslek dersleri öğretmenlerimiz kordinesinde devam etmektedir.

Tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanı olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 108. Yıl dönümü okulumuzda kutlandı.

Okulumuzda mübarek ramazan ayının gelişiyle okul öğrencilerimizle gerçekleştireceğimiz ramazan sandığı uygulamasını faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Bu ayın bereketinden faydalanarak toplanan paralarla gerek ilimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere gerekse de depremzede ailelerimize okulumuz öğrencileri öğretmenleri ve velileriyle hep birlikte yardımcı olalım istiyoruz. Bu temenniyle başlattığımız faaliyete desteklerinizi bekliyoruz.

Okulumuz 9-10-11-12. Sınıf düzeyi öğrencilerimize sene boyu gerek kazanım degerlendirme gerek tyt ve gerekse de ayt denemeleri yapılmaktadır. Bu sinavlar sonucu tespit edilen eksiklikler branş öğretmenlerimiz tarafindan itinayla incelenip telafi edici dersler yapılmaktadır. Sonuçlar akabinde başarılı öğrencilerimiz odullendirilerek teşvik sağlanmaktadır. İhtiyacı olan öğrencilerimiz okul rehberlik servisine yönlendirilerek kendilerine uygun çalışma programı hazırlanmaktadır.

Okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri için öğretmen arkadaşlarımız ve idare toplantı düzenlemiştir. Toplantıda okul rehberlik öğretmenimiz ve sınıf rehber öğretmenlerimiz tek tek söz hakkı almıştır. Her sınıfta ayrı ayrı meydana gelen bütün sorunlar konuşulmuş ilgili öğretmenler tarafindan cozum önerileri sunulmuştur.  Okulumuz disiplin kurulu okulda gerçekleşen sorunlar ve verilen cezalardan bahsetmiş olup ogretmenlerimiz de aynı sorunların tekrar yaşanmaması için görüş bildirmislerdir.İdare ve öğretmenlerimiz toplanti sonucu alınan kararları hayata geçirmişlerdir.

Okulumuzda öğrencilerimizin ulaşabileceği yerlere çeşitli oyun takımları yerleştirilmiş olup ogrencilerimizin tenefuslerini çok daha güzel değerlendirmeleri sağlanmaya çalışılmıştır. Bu etkinlikle ogrencilerimiz arasında spor ve oyunun getirdiği muhabbet artmıştır. Ayrıca fiziksel ve zihinsel becerilerinde pozitif yönde gelişme olmuştur